Skype-investerare går in i svenska Ocast

2016-09-06 11:47  
Mike Radoor och Eric Gisaeus. Foto: Fredrik Svanberg

Mediekit-plattformen Ocast får uppbackning från den danske investeraren Morten Lund.

Morten Lund var en av de första investerarna i Skype och är en välkänd techprofil i Danmark. Nu investerar han i den svenska mediekit-plattformen Ocast.

Bakom Ocast står bland andra Eric Gisaeus, grundare till techsajten Breakit och annonssäljbolaget Leeads.

Ocast låter influencers och mediehus skapa "snygga och smidiga" säljpresentationer automatiskt, vilket tar bort stora mängder manuellt arbete.

Idén till Ocast kom till utifrån Eric Gisaeus långa erfarenhet som annonssäljare, först på Schibsted och senare med det egna säljbolaget Leeads.

– Jag har sett ett svart hål på marknaden där det i princip inte har hänt något sedan jag kom in i branschen för tio år sedan. Säljare hos publicister sitter fortfarande och skickar pdf:er och powerpoint-presentationer till sina kunder. De där pdf.erna uppdateras inte alltid, vilket gör att gammal statistik och gamla kontaktuppgifter når kunderna. Det ger inte direkt ett professionellt intryck, säger Eric Gisaeus i ett pressmeddelande.

Ocast ska nu lösa det problemet, genom att koppla upp sig mot kundernas siffror över sajtbesökare, följare på Instagram, målgrupp och så vidare. En influencer som har signat upp sig på tjänsten kan till exempel när som helst generera en säljpresentation med färska siffror.

Eric Gisaeus driver bolaget tillsammans med Mike Radoor, vd på Ocast och grundare till den danska e-handelsbolaget Miinto.

Bland Ocasts kunder märks mediekoncerner som Schibsted, Bonnier, Egmont, danska JP/Politikens hus och österrikiska Russ media.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt