Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt

Sköna Hem – Bonniers andra Ipad-titel

Publicerad: 20 Oktober 2010, 09:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:35

Trots att läsplattan ännu inte släppts i Sverige lanserar Bonnier Tidskrifter nu inredningsmagasinet Sköna Hem på Ipad, vilket blir deras andra digitala titel.


Ämnen i artikeln:

BonniermamaBonnier TidskrifterSköna HemIpad

Pappersutgåvan och den digitala utgåvan av Sköna Hem kommer att innehålla samma material. Men i läsplattan finns det möjlighet att publicera fler och andra sorters bilder än pappersutgåvan.

– När man ser hur bra läsplattans skärm är, då känner man att den blir intressant för en tidning som Sköna Hem, som har väldigt påkostade och detaljrika bilder. Det innebär att det blir meningsfullt att läsa tidningen även på Ipad, säger Claes Blom, chefredaktör på Sköna Hem.

Distributionsformen innebär även stora möjligheter för annonsörerna, som enligt Claes Blom har visat ett stort intresse.

– Givetvis är det här en försöksverksamhet, både för oss och för annonsörerna. Plattan har ju ännu inte släppts i Sverige, men vi tror att det här kan bli en stor och viktig marknad på sikt, och vi vill vara ute väldigt tidigt, säger Claes Blom.

Vilka annonsörer är klara hittills?

– Jag kan inte säga några enskilda annonsörer, men vi hoppas på att många av de som redan annonserar i pappersutgåvan också går över till Ipad.

Claes Blom menar även att många i målgruppen kommer vara bland de första att köpa läsplattan när den väl kommer, vilket beräknas vara i november.

– Vi vet sedan tidigare att våra läsare är intresserade av nyheter kring teknik och kommunikation, de är ”early adopters”. Så det här känns helt rätt för oss.

Det första numret av den digitala utgåvan väntas komma den 23 november, i samband med magasinets julnummer, och kommer till en början att ha samma pris som pappersutgåvan, alltså 59 kronor.

– I och med att det här är en försöksverksamhet på en marknad som ännu inte är mogen så har vi satt det priset till att börja med. Hur det blir sedan vet vi inte, säger Claes Blom.

Sköna Hem publiceras i Bonnier Tidskrifters plattform Mag Plus, som lanserades i samband med att Ipad släpptes, och blir förlagets andra titel på läsplattan. För knappt en månad sedan släppte Bonnier Tidskrifter Mama Plus på Ipad.

Ardalan Samimi


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.