Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.03.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Skicrosslandslaget gör mobil-tv

Publicerad: 27 Februari 2013, 15:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:54

I dag släpps första avsnittet av "Skicross – vägen till OS" på mobil-tv-kanalen Pocket Entertainment. Projektet är ett samarbete mellan skicrosslandslaget och Samsung.


Ämnen i artikeln:

Pocket EntertainmentSamsung

I webb-tv-serien "Skicross – vägen till OS" får tittaren följa åkarnas, ledarnas och tränarnas gemensamma liv – från hård träning till glädje och sorg över framgångar och misslyckanden.

Varje torsdag sex veckor framöver släpps ett nytt avsnitt.

Produktionen är ett samarbete mellan svenska skicrosslandslaget och Samsung, som är huvudsponsor, samt webb-tv-kanalen Pocket Entertainment.

– Vi vill göra världens roligaste sport tillgänglig för svenska folket. Samtidigt vill vi utmana den traditionella alpina världen. Vi är ett väldigt öppet landslag som i denna serie verkligen bjuder in tittarna i vår värld, säger Tommy Eliasson, förbundskapten för det svenska skicrosslandslaget i ett pressmeddelande.

Pocket Entertainment grundades i oktober 2012 och gör webb-tv-serier i mobilformat. Avsnitten är aldrig längre än 10 minuter för att passa då tittaren exempelvis sitter på bussen eller tunnelbanan.

– Vi har varit sugna på att göra något om sport förut men väntade in rätt tillfälle. När det här dök upp kändes det klockrent eftersom det var nytt och unikt. Precis som vi själva, säger Amelie Håkansson, pressansvarig på Pocket Entertainment till dagensmedia.se.

Skicross är en ny snabb alpingren där först i mål vinner. Sedan OS i Vancouver 2010 är det en olympisk sport.

Se trailern till serien här.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Pocket EntertainmentSamsung

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.