Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

"Ska viga minst sex dagar om året åt ideellt arbete"

Publicerad: 26 december 2018, 07:00

Johanna Snickars.

Johanna Snickars, tillträdande kommunikationschef på Ericsson samt programledare för podcasten “Uppstickarna”, har slutat med personliga och prestationsfokuserade nyårsmål.


Ämnen i artikeln:

EricssonAImetoo

Vilken var den största händelsen i branschen under 2018? 

– Hela året har följt i spåren av Metoo. Frågan om jämställdhet, mångfald och inkludering har kommit upp på agendan på riktigt och diskuterats ur alla vinklar, inte minst reklam-, kommunikation- och mediebranschernas ansvar och skyldigheter. Jag uppskattar när branschmedier gör uppföljningar, IDG gjorde exempelvis en enkät med de ledande bolagen inom svenska techbranschen,  "Ett år efter Metoo – vad har hänt", för att öka transparensen och uppmuntra företag att titta inåt och redovisa resultat och utveckling.

Vad är ditt personliga nyårslöfte? 

– De senaste åren har jag ändrat mina nyårsmål från att vara personliga mål och ofta prestationsfokuserade till att istället fokusera på värderingar, välbefinnande och hur jag kan ge tillbaka till samhället. Som riktlinje har jag bestämt att minst sex dagar om året ska viga åt ideellt arbete, som en volontärresa i Libanon i vintras eller fortsätta bidra med min tid till beundransvärda lokala organisationer som Brainpool, Kompis Sverige och Mentor.

Om du ska sia om 2019, vad tror du kommer definiera nästa år? 

– Voice som mediaformat kommer växa, och AI och IoT kommer inte bara vara i uppstartsfaser utan fullt integrerade lösningar i större utsträckning inom reklam-, kommunikations- och mediebranschen. Jag ser fram emot många förenklade, automatiserade och personligare upplevelser som till exempel vad jag ska läsa, lyssna, se på och delta i. 

– Därtill tror och hoppas jag vi kommer se en ökad konsumentmedvetenhet om att ställa höga krav på säkerhet från sina leverantörer och välja varumärken efter bolagets etik och värderingar, eftersom när det kommer till tech och innovation är förtroende en grundförutsättning för att de ska nå framgång.

 

Ämnen i artikeln:

EricssonAImetoo

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News