Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Sizmek ansöker om rekonstruktion

Google och Facebooks dominans inom martech pekas ut som orsak till Sizmeks rekonstruktion i USA.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se


Publicerad: 01 April 2019, 08:18

Ämnen i artikeln:

SizmekProgrammatic

Programmatic-bolaget Sizmek har ansökt om rekonstruktion i USA

Sizmek har efter utförliga diskussioner med sina aktieägare ansökt om rekonstruktion i USA, rapporterar bland annat branschsajten Adnews. Bolagets framtid beskrivs som osäker, och Sizmek letar nu investerare samt ser över sina strategiska möjligheter inför framtiden.

I sin rekonstruktionsansökan indikerar Sizmek att bolagets skulder, på 64 miljoner dollar, beror på konkurrensen från Facebook och Google, skriver The Drum. De största skulderna har bolaget till Index Exchange, Pubmatic, Appnexus och Google.

Sizmek säger i ett uttalande att de ”ihärdigt försöker få tillgång till sina existerande tillgångar och har för avsikt att återuppta sin normala verksamhet så snart som möjligt”.

Sizmek förvärvade 2017 Rocketfuel för 145 miljoner dollar, och Adnews skriver att konkursen kommer att inverka på Rocket Fuels integrering i bolaget.

Sizmeks omsättning i Sverige har minskat från 4,8 miljoner kronor till 1,6 miljoner kronor mellan 2015 och 2017. År 2017 gjorde bolaget ett resultat på 62 000 kr.

Dagens Media har sökt Sizmeks Nordenchef Magnus Johansson, som har bett att få återkomma. 

Ämnen i artikeln:

SizmekProgrammatic

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.