Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"Sinnessjukt barnsligt"

Publicerad: 21 April 2010, 12:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

Alex Schulman lade ut en redigerad mejlväxling i sin blogg, för att håna Superprinsen-regissören Måns Wide. "Intelligent mobbning", säger Måns Wide.


Aftonbladet-skribenten Alex Schulman övertalades att spela in sin egen röst för tidningens tecknade satirserie ”Superprinsen”.

Vad han inte visste var att avsnittet innehöll en scen där han tappade sin dotter i golvet.

I ett blogginlägg tog han tydligt avstånd från inslaget – och fick en ursäkt från programchefen Fredrik Lindén.

– Jag har pratat med produktionsbolaget och sagt att detta inte är okej, sa Fredrik Lindén.

Men nu har konflikten trappats upp ytterligare.

Regissören Måns Wide skickade ett mejl till Alex Schulman för att även han be om ursäkt. Alex Schulman svarade med att lägga upp hela deras korrespondens i sin blogg. Dock hade han kryddat texten med otaliga stavfel, särskrivningar och talspråksuttryck.

Måns Wide kallar greppet "sinnessjukt barnsligt":

– Han såg väl att jag uttryckte mig noggrant och räknade ut att det var en öm tå. Jag antar att han kände sig maktlös och ville få mig att känna samma sak. Det gjorde han också, säger han.

Meningen ”Om vi på allvar hade misstänkt - på någon nivå - att du var en dålig pappa så hade vi inte skämtat om det, men jag tror att du som hållit på med humor själv vet att det i stor utsträckning handlar om att överraska” har till exempel bytts ut mot ”Om vi på alvar hade misstänkt - på någon nivå - att du var en dåli pappa så hade vi inte skämtat om det, men jag tror att du som hållit på med humor själv vet att det i stor utsträkning handlar om att överrasska”.

Måns Wide har nu skickat ytterligare ett mejl med en ursäkt. Han har inte hört något från pappabloggaren.

– Jag tror inte jag kommer att få göra det heller. Han vill ha något slags krig. Jag måste dock säga att jag är imponerad av hans intelligens. Det här är intelligent mobbing.

Dagensmedia.se har sökt Alex Schulman.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.