Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Sime ber om ursäkt för mansdominansen

Publicerad: 22 November 2010, 15:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:31

Efter dagensmedia.ses artikel ber nu Sime om ursäkt för att årets jury helt saknar kvinnor. "Olyckligt", säger Simes vd Christoffer Granfelt.


Dagensmedia.ses artikel om att Sime-juryn består av hundra procent män orsakade en rasande debatt i de sociala medierna.

Nu går Sime ut och ber om ursäkt för den grova snedfördelning i juryn.

– Vi vill självklart att Sime ska vara ett event där både kvinnor och män finns representerade. Tyvärr har könsfördelningen tidigare år bland talare och deltagare på Sime speglat den situation som finns bland entreprenörer och företagsledare i samhället. Det är färre kvinnor. Därmed inte sagt att vi på Sime accepterar att det ska vara så, skriver Simes vd Christoffer Granfelt på Simes sajt.

Christoffer Granfelt menar att man varit allt för passiv - vilket enligt honom beror på att en extern partner har varit ansvarig för jurytillsättningen.

– Det är detta företag (ironiskt nog med en kvinna som ansvarade för tillsättningen) som olyckligtvis valde att skapa en jury som bestod uteslutande av män. Jag vill dock poängtera att ansvaret inte ligger hos vår partner utan hos oss på Sime. Det vi på Sime gjorde fel var att vi inte tillsammans satte upp en kravspecifikation där vi tydliggjorde att såväl kvinnor som män ska ingå i juryn.

Sime manar nu intresserade kvinnor att höra av sig inför nästa års konferens.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.