Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Signia Group köper Admore Media Sales

Publicerad: 8 juni 2015, 08:50
Uppdaterad: 7 april 2016, 13:09

Säljbolaget Admore Media köps upp, kan Dagens Media berätta.


Admore Media Sales grundades 2008 av Oskar Söderström och Anders Dahlgren, som tidigare jobbade med försäljning för Kanal 5:s och Kanal 9:s digitala plattformar.

Bolaget säljer i dagsläget för kunder som Hitta.se, Tradera, Cdon och Lekmer och är nuförtiden nishat mot kunder inom just e-handel.

Nu säljer Oskar Söderström och Anders Dahlgren, som ägt 50 procent var av bolaget, Admore till Signia Group – som växer ordentligt i och med förvärvet.

– Vi har tidigare varit begränsade av att vi inte har haft någon teknisk resurs inhouse. Det finns mycket synergier att vinna på detta, säger Oskar Söderström till Dagens Media.

Köpeskillingen är enligt uppgift till Dagens Media 25 miljoner kronor. I affären ingår dock att dessa pengar återinvesteras i Signia Group.

Konkret innebär det att Oskar Söderström och Anders Dahlgren blir delägare i Signia Group, som förutom Admore även består av dotterbolagen Adtoma och The Virtual Pulp Company.

– Vi återinvesterar köpeskillingen i gruppen. Den förvandlas till aktier i bolaget direkt, säger Oskar Söderström.

Via Adtoma har Signa investerat i tekniska lösningar, bland annat inom programmatic, CRM och ad hosting. Den nya Signiakoncernen beräknas omsätta mellan 40 och 50 miljoner kronor under 2015.

I planerna för framtiden finns en börsintroduktion.

– Vår ambition är att göra en introduktion på First North senast under första kvartalet 2016, säger Oskar Söderström.

Admore omsatte 22,2 miljoner kronor och gjorde ett rörelseresultat på 642 000 kronor under 2014, enligt bolagets årsredovisning.

I och med affären blir Oskar Söderström vd för Signia Group. Anders Dahlgren fortsätter som vd för Admore.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev