Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

SF Bio rekordsäljer på nätet

Publicerad: 8 Februari 2011, 09:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:22

Annonsförsäljningen på sf.se landade på 23 miljoner kronor förra året.


Ämnen i artikeln:

SF Media

Det är en ökning på hela 65 procent, jämfört med 2009.

Samtidigt ökade antalet unika besökare på sajten med 9 procent till i snitt 1 372 000 per månad.

Hur kommer det sig att ni ökar?

– Det är en kombination av att vi ökar räckvidden på sajten och har fler unika besökare och sidvisningar. Därmed får vi fler annonsimpressions också, säger Christoffer Cederschiöld, affärsområdeschef på SF Bio Nya Medier.

– Det har ökat livslängden på sajten och har givit mer och återkommande trafik. Dessutom drar Google mycket trafik liksom vårt annonsnätverk där vi syns på ett tiotal tidningssajter.

SF Bio ska i år addera ytterligare funktionalitet på sajten. Bland annat ska den integreras med Facebook så att medlemmar där kan kommentera och recensera filmer direkt in i Biosnack.

Sajten optimerades nyligen för Internet Explorer 9 och i ett samarbete med Microsoft ska besökarna kunna se bioutbudet direkt i sin webbläsare.

Vad tror du om 2011?

– VI har en hel del ny funktionalitet och vi jobbar på att optimera sajten ytterligare, vilket vi tror kan öka antalet besökare och räckvidden. Vi ser också en fortsatt stor efterfrågan från annonsörerna. Vår funktion där man kan målgruppsstyra annonsbudskap har tagit emot väldigt bra.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SF Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.