Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag21.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Seniorsajten News55 i samarbete med Vardaga Demensakademi

Publicerad: 3 November 2016, 13:46
Uppdaterad: 3 November 2016, 13:48

Tillsammans med Vardaga Demensakademi ska seniorsajten News55 producera artiklar och filmer om demenssjukdom. "En bra kanal för att nå ut till en bred målgrupp", säger Liselotte Björk, ansvarig för Vardaga Demensakademi om samarbetet.


Ämnen i artikeln:

News55

Artiklarna och filmerna ska rikta sig till både drabbade och närstående. Materialet kommer bland annat bestå av personliga möten och intervjuer med demenssjuka, närstående och experter inom området.

Tanken är att kampanjen ska svara på frågor som dyker upp kring sjukdomen: Hur ser de första tecknen ut? Vilka olika typer av demenssjukdom finns? Går sjukdomen att förebygga? Hur är det att leva med en demenssjukdom? Vad gör man som närstående?

– Vi vill dela med oss av vår samlade kunskap och erfarenhet till alla som har funderingar kring demenssjukdom, för egen del eller för någon i sin närhet. Vi ser News55 som en bra kanal för detta för att nå ut till en bred målgrupp, säger Liselotte Björk, ansvarig för Vardaga Demensakademi i ett pressmeddelande.

Artur Ringart på seniorsajten News55 om samarbetet:

– Vi är glada över att Vardaga har valt News55 som plattform för att sprida information om demenssjukdom. Vi vet att detta är ett viktigt och angeläget ämne för vår målgrupp och det är därför frågor som vi gärna ägnar oss åt.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

News55

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.