SD-politikers anmälan ej fall för JK

2011-09-27 10:23  

Emanuel Karlstens blogginlägg om Sverigedemokraten Erik Hellsborns symptatier med Osloterroristen Anders Behring Breivik blev en förtalsanmälan. Nu lägger JK ned ärendet.

Föga överraskande har Justitiekanslern beslutat att inte inleda en förundersökning med anledning av Sverigedemokraten Erik Hellsborns förtalsanmälan mot Emanuel Karlsten.

Beslutet var väntat, då Emanuel Karlstens blogg saknar utgivningsbevis.

– Det blir svårt för JK att utreda det här som ett förtalsmål, sa Emanuel Karlsten till dagensmedia.se när han blev anmäld.

Det var i samband med terrordåden i Norge som Erik Hellsborn skrev ett kritiserat blogginlägg där han pekade ut massinvandringen som orsak till terrordåden.

"Om det inte funnits någon islamisering eller massinvandring hade det inte funnits något som triggade Behring Breivik att göra som han gjorde”, skrev Erik Hellsborn i blogginlägget, som Sverigedemokraterna senare tog avstånd från.

Detta fick Emanuel Karlsten att i sin tur skriva ett blogginlägg med rubriken "Sympatiserar med Osloterroristen - och sitter i svenska migrationsdomstolen".

Det var detta blogginlägg som retade gallfeber på Erik Hellsborn.

Nyligen beslutade JK även att inte gå vidare med en förtalsanmälan mot sajten Nyheter24, som publicerat en artikel med rubriken "Breivik-anängare får sitta kvar som nämndeman".

Väljer Erik Hellsborn att gå vidare med ärendet blir det ett fall för polis och allmän åklagare.

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt