Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

SD-politiker anmäler Emanuel Karlsten för förtal

Publicerad: 5 September 2011, 07:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:00

Ett av Emanuel Karlstens blogginlägg i samband med terrordåden i Norge har fått Erik Hellsborn, sverigedemokratisk kommunalpolitiker i Varberg, att se rött.


Ämnen i artikeln:

Emanuel KarlstenSverigedemokraterna

Det var i samband med terrordåden i Norge som Erik Hellsborn skrev ett kritiserat blogginlägg där han pekade ut massinvandringen som orsak till terrordåden.

"Om det inte funnits någon islamisering eller massinvandring hade det inte funnits något som triggade Behring Breivik att göra som han gjorde”, skrev Erik Hellsborn i blogginlägget, som Sverigedemokraterna senare tog avstånd från.

Detta fick Emanuel Karlsten att i sin tur skriva ett blogginlägg med rubriken "Sympatiserar med Osloterroristen - och sitter i svenska migrationsdomstolen".

Det är detta blogginlägg som retat gallfeber på Erik Hellsborn, som alltså polisanmäler Emanuel Karlsten för förtal.

"Målsåganden anser att han bar blivit utmålad för att sympatisera med något som han inte anser stämmer överens med verkligheten", skriver polisen i anmälan.

Polisanmälan blir nu ett ärende för JK. Emanuel Karlsten tar dock det hela med ro.

– Jag har inget utgivarbevis för min blogg så det blir svårt för JK att utreda det här som ett förtalsmål, säger han till dagensmedia.se.

Vad säger du om själva polisanmälan?

– Det enda jag kan säga är att det hade gått bra att höra av sig till mig direkt om han hade någonting att säga. Jag har inte läst själva polisanmälan så det blir svårt att säga något mer.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.