SD planerar sociala medier-offensiv

2010-09-22 13:28 Martin Schori  

Framgångarna i valet kommer att ge Sverigedemokraterna hundratals miljoner i partistöd. Enligt Expressen kommer en del av pengarna satsas på webben och sociala medier - samt bloggen Politiskt Inkorrekt.

Totalt kan Sverigedemokraterna räkna hem runt 300 miljoner kronor i partistöd de närmaste fyra åren, skriver Expressen.

Det öppnar för en massiv valkampanj till nästa val, då man tidigare fått förlita sig på bland annat donationer och lån från medlemmar.

Dessutom ska partiet pumpa in miljontals kronor i en satsning på webben och sociala medier, för att hålla uppe intresset och diskussionen kring partiet även mellan valen.

– Det är andra partier som misslyckats i sociala medier. Vi har varit mycket nöjda med hur vi har lyckats där och jag tror att förklaringen är att våra sympatisörer söker alternativ information på internet eftersom de inte litar på mainstream-media, säger SD:s presschef Mattias Karlsson till Expressen.

En del av pengarna kommer tillfalla bloggen Politiskt Inkorrekt, som specialiserat sig på att hänga ut misstänkta brottslingar med invandrarbakgrund.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt