tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

SD mest sökta partiet

Publicerad: 31 augusti 2010, 14:06
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:40

Sverigedemokraterna dominerar stort på Google. Partiet stod för en tredjedel av alla sökningar på partinamn i juli.


SA

Synnöve Almer


Ordet ”Sverigedemokraterna” hade över 100 000 sökningar i juli. "Socialdemokraterna” och ”Moderaterna” samlade inte ens tillsammans lika många sökningar. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är också starkt överrepresenterad bland sökningarna på Google och hamnar på tredjeplats bland partiledarna efter Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt.

– Det är helt klart att Sverige demokraternas målgrupp finns på nätet och är förmodligen ganska ung, men många av sökningarna beror säkert också på nyfikenhet från andra, säger Patrik Skogsfors, kundansvarig på sök företaget Relevant Traffic, som har sammanställt sökstatistiken.

Vid en titt på vanliga kombinationsord till parti ledarnamnen uppdagas ett antal intressanta konstellationer, enligt Relevant Traffic. Många söker på ”rövare” eller ”lön” tillsammans med ”Reinfeldt”, ”Lars Ohly” ihop med ”ger fingret” och på ”Gudrun Schyman” med ”bränna pengar”.

– Många partier är inte tillräckligt innovativa och hänger inte med i vad som händer på nätet. Om Fi hade varit smarta hade de köpt ”bränna pengar” och berättat om sin syn på saken, säger Patrik Skogsfors.

Läs mer om partiernas sökstrategier inför valet i DM Plus.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev