Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Schibsteds nya sajt – bara för mobilen

Publicerad: 6 december 2012, 12:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:02

Schibstedägda Minimedia startar Bignews.se – en nyhetssajt endast för mobilen.


– Vi ser att överflyttningen från webb till mobil just nu går oerhört fort och snart är mobilen förstakanalen. De stora mediesajterna finns där, men i takt med att lästiden i mobilen ökar, växer även behovet av nya sajter. Vi tror att det finns plats nu för en lite annorlunda nyhetssajt, säger Lars Östling, kreativ chef på Minimedia, och en av dem som ligger bakom Bignews.se.

Den nya nyhetssajten innehåller nyheter och featurematerial om bland annat mode, skönhet och kändisar.

Syftet är att vara "lite gladare och skvallrigare" än de traditionella mediernas nyhetssajter, och att nå fler kvinnor, säger Lars Östling. Allt material produceras av Minimedia.

Bignews.se är ett test från Schibsteds sida, och sajten har nu 3-6 månader på sig att leverera. För att få trafik kommer man vara aktiv i sociala medier och sökmotorer, men framför allt hoppas Minimedia på draghjälp från Schibsted i form av annonser på de stora sajterna.

– I teorin kan vi snabbt bli en av de största mobilsajterna med Schibsteds hjälp. Nu mjukstartar vi, men efter nyår är det skarpt läge och då får vi nog veta mer om hur Schibsted tänker kring den här satsningen, säger Lars Östling.

För annonsörerna kommer Bignews.se innehålla en del fasta format, men Minimedia hoppas även på djupare samarbeten med externa partner.

– Dels finns det möjlighet att göra digitala kundtidningar även i detta format. Dels hjälper vi gärna till att utveckla unika lösningar, exempelvis quiz, tillsammans med annonsörer, säger Lars Östling.

Plattformen för Bignews.se har utvecklats av Minimedias teknikchef Christopher Cato tillsammans med utvecklaren Erik Gustafsson och ad:n Mattias J Fors.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.