Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Schibsteds bud: 1,5 miljarder

Publicerad: 8 maj 2015, 05:49
Uppdaterad: 10 mars 2016, 07:48

Schibsteds bud på Hemnet värderar sajten till 1,5 miljarder svenska kronor.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Mediekoncernen Schibsted vill köpa bostadssajten Hemnet. Man är redan överens med två av de fyra ägarna. Budet på 100 procent av bolaget värderar sajten till 1,5 miljarder kronor.

– Hemnet är ett väldigt välskött och omtyckt bolag. De har en enormt stark ställning på den svenska bostadsmarknaden och är absolut störst inom området. Vi ser också att Hemnet skulle passa bra in i Schibsteds övriga ekosystem av tjänster, säger Martin Frey, affärsområdeschef för Schibsted Classified Media, till Dagens Media.

Enligt Martin Frey kan Schibsted dessutom bli en bra ägare till Hemnet.

– Vi driver redan marknadsplatser i 30 länder där vi är marknadsledande på flera marknader, så vi kan den här affären och tror att vi kan vidareutveckla Hemnet.

Martin Frey ser också att Schibsted skulle vara en neutral ägare.

– Vi har inga kopplingar till andra mäklarbolag och kan driva Hemnet vidare utan särintressen, vilket är ett litet problem idag så som ägarkonstellationen ser ut.

Hur tänker ni kring att Blocket Bostad och Hemnet kannibaliserar på varandra?

– Det är lite tidigt att svara på. Vi har lagt ett bud och kommit överens med två av ägarna och nu ska vi ha en dialog med de andra två. Vi har heller inte haft möjlighet att göra en due diligence så vi vet inte vad som ligger i planerna. Vi vet egentligen bara det man kan se utifrån.

Varför vill ni äga hela bolaget?

– Vi tror att det är viktigt att Hemnet är en neutral marknadsplats utan särintressen. Därför ser vi 100 procent som det optimala.

Villkoret för budet är dessutom att Konkurrensverket godkänner affären.

Så sent som igår kunde Dagens Media berätta att Schibsted utökar sitt ägande i Let's Deal. Tidigare i år köpte Schibstedägda Blocket jobbsajten Stepstone.

LÄS MER:

Schibsted vill köpa Hemnet

Schibsted köper mer i Let's Deal

Blocket köper Stepstone

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev