Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Schibsted vill köpa Hemnet

Publicerad: 8 maj 2015, 05:24
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:02

Mediekoncernen Schibsted lägger ett bud på bostadssajten Hemnet.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Hemnet ägs idag av Swedbank Fastighetsbyrå (34 procent), Fastighetsmäklarförbundet FMF (25 procent), Mäklarsamfundet (25 procent) och Svensk Fastighetsförmedling (16 procent).

Schibsted vill enligt ett pressmeddelande förvärva hela bolaget. Hittills har Swedbank Fastighetsbyrå och Svensk Fastighetsförmedling accepterat budet.

– Hemnet är ett välmående bolag med en stark position, som på ett bra sätt kompletterar och förstärker Schibsteds portfölj av varumärken. Med vår expertis inom tjänsteutveckling och kunskap om digitala medier blir vi en kvalificerad, stabil och framåtlutad ägare som kommer att förvalta och vidareutveckla Hemnet på inslagen väg – och ta bolaget till nästa nivå, säger Martin Frey, affärsområdeschef för Schibsted Classified Media, i pressmeddelandet.

Schibsted har sedan tidigare en fot inne på bostadsmarknaden i och med ägandet av Blocket där man lanserade Blocket Bostad 2011.

LÄS MER:

Schibsteds bud: 1,5 miljarder

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.