Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Schibsted: "Vi kan inte driva konkurrerande verksamhet"

Publicerad: 29 november 2011, 10:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:48

I dag kunde dagensmedia.se rapportera att Jobb24 går i graven. Enligt Mats Eriksson beror detta på att man inte vill ha två konkurerande jobbsajter.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Tidigare i dag skrev dagenmedia.se om att sajten Jobb24 läggs ner. Jobb24 ingår i Schibstedkoncernen som även äger Blocket.

Blocket började i höstas med jobbannonser på nya Blocket Jobb. Detta är enligt Mats Eriksson, vd på Schibsted Tillväxtmedier, anledningen till att Schibsted nu väljer att lägga ner Jobb24.

– Dels har vi dragit igång Blocket Jobb, som är en större satsning, dels har vi drivit Jobb24 med SvD i flera år och den har inte fått den effektivitet i verksamheten som vi hoppats på, säger han till dagensmedia.se och fortsätter:

– En jobbsajt räcker mer än väl. Få jobbsajter har hög lönsamhet och det är en konkurrensutsatt marknad, så vi går all in i en satsning. Vi kan ju inte driva konkurrerande verksamhet, det är det inte tal om.

Hur ser dessa satsningar på Blocket Jobb ut?

– Jag vet inte exakt hur det ser ut, men blocket ska göra stora marknadsinsatser, både genom att marknadsföra sig själv i externa medier och på sajten som sådan.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.