Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Schibsted trappar upp debattkriget

Publicerad: 4 Mars 2011, 13:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:19

Aftonbladet startar dagliga debatter på nätet under vinjetten Debatt Live.


Varje eftermiddag ska läsarna debattera dagens hetaste ämne på Aftonbladet.se.

Ämnet presenteras på förmiddagen och klockan 15.00 varje dag blir det debatter mellan läsarna och Aftonbladet under vinjetten Debatt Live.

– Våra läsare har väldigt starka åsikter, och vill gärna diskutera vår journalistik. Idén här var att koppla ihop läsarna med dels våra profiler på Aftonbladet, dels experter kring ämnena som diskuteras, säger Karin Magnusson, Aftonbladets debattchef.

Hon menar dessutom att satsningen tillåter läsarna att i större utsträckning komma till tals och även bidra med idéer och vinklar.

– Det är viktigt för oss att vara lyhörda. Vi vill ju vara en nyhetskälla som engagerar människor, och då måste vi vara beredda på att lyssna på läsarna, säger Karin Magnusson.

Debatten kommer att ske i olika kanaler. Förutom en traditionell chattdebatt, kommer Debatt Live även att sändas i Aftonbladets webb-tv.

Samtidigt görs andra satsningar för att utveckla Aftonbladets opinionsmaterial. Papperstidningens debattsidor flyttas till ett bättre utrymme, sidorna 6 och 7.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ardalan Samimi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.