torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Schibsted-studie: Display-annonsering viktigare än väntat – driver fortsatt konverteringar

Publicerad: 21 juni 2021, 11:29

Display som strategiskt val i mediemixen driver konvertering 1,3 gånger bättre jämfört med andra kontexter, enligt ny studie som Schibsted och Group M gjort på uppdrag av Stadium. På bilden: Karolina Nilvang, Research & Effect Manager, Schibsted Marketing Services, Lisa Gröning, Analytical Project Manager, Business Science, Group M och Lars Rosen, Head of Marketing, Stadium.

Foto: Schibsted

Display-annonsering är en oväntat viktig mediekanal för annonsörer som vill driva konvertering, enligt en ny studie av Schibsted och Group M:s Business Science – på uppdrag av Stadium Display. Samtidigt underskattas display ofta kraftigt i attributionsmodeller.

Ämnen i artikeln:

Group MSchibstedStadiumMediekanaler

David Gustavsson

david.gustavsson@dagensmedia.se


Display som strategiskt val i mediemixen driver konvertering 1,3 gånger bättre jämfört med andra kontexter, enligt studien. 

”Den studie som Business Science och Schibsted har gjort för Stadium visar att attributionsmodeller, likt last click, riskerar att ge en skev och i värsta fall helt felaktig bild av hur viktiga olika medier är i mixen. Som konsekvens kan det leda till att en annonsör riskerar att gå miste om potentiell effekt och därmed potentiella intäkter”, framgår det av ett pressmeddelande. 

– Last click-attribuering ger en radikalt annan bild av hur olika medier bidrar jämfört med djuplodande metoder såsom experiment/lyftstudier eller Marketing Mix Modeling. Detta är något vi i Business Science sett återkommande i våra analyser och det är ofta display som kraftigt undervärderas i last click. Display är definitivt en effektiv kanal för Stadium som vill driva konvertering mot en bred målgrupp, säger Lisa Gröning på Group M Business Science, i en kommentar.

Studien har använt sig av försäljnings- och mediedata från butikskedjan Stadium.

– Vi arbetar väldigt insiktsdrivet i dag och lägger stor vikt vid att alltid ha en uppdaterad attributionsmodell att arbeta med. Denna studie har hjälp oss med detta och därigenom också givit oss insikter kring hur vi ska optimera våra medieinsatser framledes, säger Lars Rosen, marknadschef på Stadium, i pressmeddelandet.

Schibsted konstaterar å sin sida att datastrategi blir allt viktigare, vilket bland annat drivit fram annonslösningen Schibsted Match. Många av satsningarna som görs nu handlar om att hantera utfasningen av tredjepartscookies från Chrome från och med någon gång under 2020. 

– Att säkerställa att våra annonsörer fortsatt kan nå ut med kommunikation i våra kontexter och få god effekt inom Schibsteds ekosystem är högt prioriterat hos oss. Därför är det glädjande se att studien visar att Schibsted bidrar till så gott resultat för en annonsör som Stadium, säger Joakim Flodin, vd för Schibsted Marketing Services, SMS, i pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev