Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Schibsted startar ”framtidslabb”: Vill utforska scenarier som kan påverka bolaget

Publicerad: 21 oktober 2022, 06:10

Andreas Bengtsson, Head of Futures Lab, Schibsted.

Foto: Pressbild

Schibsted startar upp vad de kallar för Futures lab som ska fokusera på scenarier för framtiden och hur den kan komma att påverka bolaget.

Ämnen i artikeln:

SchibstedToppnyheter förmiddag

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Schibsted skriver i ett pressmeddelande att syftet med labbet är att bidra till att öka bolagets långsiktiga resultat, utforska nya teknologier och bygga partnerskap och samarbeten med externa aktörer inom sina områden.

– Under det senaste året har Schibsteds ledning tillsammans med Future Today Institute ägnat mycket tid åt att utforska olika signaler och trender för att bygga framtidsscenarier. En av slutsatserna av projektet var att vi måste satsa mer på att förstå de förändringar som ligger framför oss och hur de kan påverka Schibsted, säger Sven Størmer Thaulow, Chief Data & Technology Officer.

Andreas Bengtsson blir chef och får titeln Head of Futures Lab. Han har tidigare varit teknikchef på Blocket och den norska markandsplatsen Finn.

– Observera att namnet är Futures Lab, och inte Future Lab. S:et i namnet understryker att det finns flera möjliga framtider, inte bara en. Vi låtsas inte veta svaret utan vill utforska flera olika scenarier för framtiden som kan hända Schibsted, säger han i ett pressmeddelande. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev