Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Schibsted säljer Hitta.se

Publicerad: 18 Juli 2017, 08:44
Uppdaterad: 18 Juli 2017, 08:47

Söktjänsten Hitta.se får nya ägare.

Trots ett stabilt resultat väljer Schibsted att göra sig av med söktjänsten.


Ämnen i artikeln:

Hitta.se

På tisdagen meddelade Schibsted att konernen valt att sälja sin andel på dryga 90 procent i söktjänsten Hitta.se.

Köpare är Hitta.se:s nuvarande vd Alexander Hannerland, investeraren och entreprenören Stefan Tocca, och den London-baserade investeringsfirman Sprints capital management.

Schibsteds Sverigechef Raoul Grünthal säger om affären:

– Som söktjänst har Hitta.se legat lite vid sidan av våra tre huvudsakliga affärsområden Publishing, Market Places och Growth. Försäljningen innebär att vi kan koncentrera oss på att ytterligare stärka och utveckla vår kärnverksamhet. Hitta.se är ett stabilt och välskött bolag som jag vet att de nya ägarna kommer att förvalta väl och utveckla ytterligare.

Hitta.se är en av Sveriges största sajter. Omsättningen låg förra året på 257 miljoner kronor, med ett resultat på 69 miljoner kronor. Bolaget har idag 65 anställda i Stockholm och Göteborg.

– Vi ser en oerhört stor potential i Hitta.se. De olika plattformarna levererar närmare tre miljoner leads till våra annonsörer varje månad. Det öppnar för att skapa transaktionsbaserade intäktsmodeller och utveckla närliggande affärsben, säger Alexander Hannerland, vd och delägare i Hitta.se, i ett pressmeddelande.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hitta.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.