Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Schibsted köper vädersajt

Publicerad: 21 Mars 2011, 09:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:17

Schibsted förvärvar vädertjänsten på nätet, klart.se.


Pierre Siri, medgrundare av Blocket.se, säljer sin sajt klart.se till Schibsted. Klart.se snittade i februari 2011 knappt en halv miljon unika webbläsare i månaden.

– Det finns flera skäl till att klart.se var intressant för oss, och inte bara av internetstrategiska skäl. Inom Schibsted har vi redan många olika vädertjänster, på bland annat Aftonbladet.se och svd.se, säger Olof Brundin, informationschef för Schibsted.

Han lyfter fram klart.ses enkelhet som en av sajtens största tillgångar.

– Det är samma enkelhet som Pierre Siri skapade på Blocket.se som jag hade förmånen att få vara med och signa en gång i tiden. Vad gäller affären med klart.se tror vi att vi har mycket att vinna på den.

Pierre Siri säger i ett pressmeddelande:

– Det är extra roligt att det är just Schibsted som tar klart.se vidare med tanke på våra tidigare affärer ihop. Schibsted har stor förståelse för internet och klart.se kommer att passa väldigt bra i deras portfölj.

Klart.se presenterar, enligt Schibsted, vädret för över 20.000 platser och golfbanor i Sverige, samt ytterligare 180.000 i världen.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.