Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Schibsted köper domän för 165.000 kronor

Publicerad: 13 Juli 2009, 09:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:18

Schibstedägda Tv.nu har köpt Se.nu för att starta en helt ny tv-tjänst.


Tjänsten ska bli en samlingsplats för rörligt material på nätet. Till hösten eller vintern ska tjänsten lanseras men redan nu finns en beta ute.

– Vi ska ta Tv.nu ett steg längre kan man säga. Men vi ska inte äga något eget rörligt innehåll, säger Tom Xiong, vice vd på Tv.nu.

Domännamnet har köpts för 165.000 kronor. Liksom Tv.nu är Se.nu ett domännamn som består av en landsdomän, en så kallad ccTLD. Bland experter råder oenighet om dessa domäner är lämpliga att använda då reglerna runt dem ibland ändras.

– Vi har säkrat den risken kan man säga. Vi är medvetna om att det kan hända något men det kan även bli världskrig säger Tom Xiong.

Han fortsätter:

– Vår strategi är att när vi släpper en ny större tjänst så gör vi det under en ny domän. Tv.nu är Tv.nu men visst kan vi dra nytta av den trafiken till den nya tjänsten. Vi vill bygga en tjänst som gör det enklare för konsumenterna att konsumera rörligt på nätet lagligt. Behovet finns där, speciellt hos de besökare som använder TV.nu.

Med den nya tjänsten vill han lyfta rörlig bild på nätet på den svenska marknaden.

– Det finns ingen aktör som har försökt med det hittills. Vi ska få med oss alla aktörer, det handlar absolut inte enbart om Schibsted. Den beta som ligger ute nu är bland annat tillsammans med SF.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.