Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Schibsted investerar i prylappen Hygglo

Publicerad: 20 mars 2017, 07:38
Uppdaterad: 20 mars 2017, 07:41

Hygglos grundare, Henrik Fräsén, Axel Hellström och Ola Degerfors affärsidé är att få människor att hyra prylar av varandra.

Tillsammans med entreprenörerna Bo Mattsson och Jakob Tolleryd går Schibsted in och backar Hygglo – tjänsten som vill få oss att hyra saker av varandra.


Varför köpa när man kan låna? Tjänsten Hygglo vill få oss att hyra de saker vi behöver, och hyra ut de vi inte nyttjar för tillfället. Det för att göra oss alla till smartare konsumenter.

Bakom tjänsten, som lanserades i juni förra året, står entreprenörerna Axel Hellström, Ola Degerfors och Henrik Fräsén. Ola Degerfors var med och grundade numera Bonnierägda Tidningskungen/Mediafy, och Henrik Fräsén mentometertjänsten Mentimeter.

– Borrmaskinen, långfärdsskridskor och släpvagnar är exempel på saker som ligger och samlar damm. Vi på Hygglo vill att saker ska användas, säger Ola Degerfors, vd på Hygglo, i ett pressmeddelande med anledning av de nya backarna.  

Jakob Tolleryd, som känner teamet bakom Hygglo sedan tidigare, säger att han anser att det är en spännande tjänst som ligger rätt i tiden.

– Det ska dessutom bli kul att få jobba ihop med Schibsted igen, nu i en ny konstellation som medinvesterare, säger han i en kommentar.

Miriam Grut Norrby är investment manager på Schibsted Growth.

– Vi tycker att Hygglos vision är spännande och tror på teamet bakom tjänsten. Att hyra ut och att hyra är ett starkt komplement till att köpa och sälja och Hygglo löser uthyrningen på ett av användarna uppskattat, enkelt och tryggt sätt. Schibsted har lång erfarenhet av att bygga och driva marknadsplatser globalt, nu får vi återigen chansen att bidra på ett tidigt stadie.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News