Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Schibsted investerar i onlinebokhandel – går in med 31 miljoner kronor

Publicerad: 28 maj 2021, 14:18

Christian Horn Hanssen, Schibsted, Arne-Morten Willumsen och Lasse Brurok, Bookis.

Online-bokhandeln Bookis tar in mer pengar – och största investerare är Schibsted.


Av de knappt 60 miljoner kronor som investeras i Bookis står Schibsted för 31 miljoner kronor – medan Luxor Capital Group står för 20 miljoner och Alexander Hars för 8,4. Det framgår av ett pressmeddelande.

– För ett drygt år sedan investerade vi i Bookis för första gången och potentialen vi såg då ser nu ännu mer lovande ut nu. Teamet har ett genuint engagemang för att skapa en mer hållbar bokindustri, något som användarna också anammar. Trots ett kaotiskt pandemiår har Bookis haft en fantastisk utveckling och vi är väldigt glada över att kunna fortsätta följa företaget i denna nya och spännande tillväxtfas, säger Christian Horn Hanssen, investment manager på Schibsted Growth, i pressmeddelandet.

Bookis finns i dagsläget i Sverige och Norge. I Norge har bolaget gått från 60 000 till 165 000 användare på ett år – och i Sverige, sedan augusti förra året, från cirka 1000 användare till över 40 000. 

 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.