Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Sanna Rayman blir Altingets nya chefredaktör

Publicerad: 7 januari 2020, 16:36

Sanna Rayman tar över som ny chefredaktör på politiksajten Altinget.

Foto: Wikimedia

SvD:s tidigare ledarskribent Sanna Rayman ska i sin nya roll stärka nyhetssajten Altinget som politisk medieplattform.


Ämnen i artikeln:

Dagens Samhälle

Sanna Rayman tar över posten som chefredaktör efter Mattias Croneborg, som lämnade rollen år 2019. Sanna Rayman som tidigare varit ledarskribent på Svenska Dagbladet, är en erfaren politisk kommentator i press och etermedier. Närmast kommer hon från Dagens Samhälle.

– Sanna Rayman är just en sådan profil som vi har letat efter för att stärka och utveckla Altingets position i Sverige. Hon är en stark röst och analytiker av svensk politik, och har en vass penna och ett stort intresse för den politiska substansen, säger Altingets vd Christoph Nørgaard i en artikel på den egna sajten.

Sanna Rayman:

– Altinget är en spännande plattform med ett starkt och kvalificerat fokus på politikens innehåll. Sådan journalistik är särskilt viktig nu, när svensk politik befinner sig i ett formativt skede, säger hon.

Altinget fokuserar på neutral och politiskt oberoende politikbevakning, och ger i Sverige ut sju nischade portaler inom olika sakpolitiska områden. Vd Christoph Nörgaard berättar dessutom på den egna sajten om en tydlig ambition om att satsa och växa i Sverige. 

– I en tid av ökad polarisering och ständiga förenklingar är behovet av en seriös och initierad politisk bevakning och debatt stort. Det ska vi på Altinget Sverige bidra med, kommenterar Sanna Rayman.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Samhälle

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News