Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Sam Rihani: ”Inga ursäkter kvar att inte digitalisera sig”

Publicerad: 27 december 2020, 08:40

”Jag tror att många begränsar sig av tradition”, säger Sam Rihani.

Foto: Facebook

Årets lärdom är att saker och ting kan förändras över en natt, säger Sam Rihani, Sverigechef på Facebook.

Ämnen i artikeln:

FacebookSam RihaniNyårsfrågan 2020

RDM

Redaktionen Dagens Media


Årets lärdom?

– Att saker kan förändras över en natt. Det är viktigt att som företag i dag att snabbt kunna tänka nytt och snabbt ställa om efter rådande omständigheter och kundernas behov. Det gäller att anpassa sig efter de förutsättningar som råder, kan man inte det så blir det svårt att överleva. Jag tror att många begränsar sig av tradition, snarare än faktiska möjligheter. Det gäller att våga, även om det är svårt, men det finns inga ursäkter kvar att inte digitalisera sig i dag.

Årets tuffaste utmaning?

– Det finns inget annat än coronakrisen här. Detta har påverkat alla, även oss. När människor inte kan mötas fysiskt vänder de sig till digitala plattformar, och här har vi haft ett ansvar att se till att vi genom den här krisen fungerar fullt ut, både för privatpersoner och företag.

Med ett minst sagt tufft 2020, vad tror du kommer definiera år 2021?

– Framåtanda. Jag hoppas vi kan ta med oss alla de nya erfarenheterna som den här utmaningen har inneburit, dels möjligheterna vi skapat för oss själva under året, och lära oss uppskatta det vi har. Ska man säga något positivt om 2020 så är det att digitaliseringen har tagit ett stort steg framåt för många. De erfarenheterna kommer leva kvar även efter krisen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev