tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Sam Rihani: ”Förödande att förbjuda ett individanpassat internet”

Publicerad: 28 december 2021, 07:18

Sam Rihani lyfter fram Cecilia Sundström i sitt svar på vem som förtjänar att hyllas lite extra i år.

Metaverse och regleringar på tapeten när Facebooks Sverigechef Sam Rihani sammanfattar året som gått och siar om framtiden.

Ämnen i artikeln:

Sam RihaniFacebookMetaMetaverseMediebranschen summerar 2021

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Enligt tradition avslutar Dagens Media året med en enkät där tongivande personer i branschen reflekterar kring året som varit – och det som komma skall.  

Vilken var den viktigaste branschhändelsen 2021?

– Skiftet till metaverse har hamnat på kartan det här året, och inte bara för vår egen del, utan för en hel bransch. Det kommer ta lång tid, men avstampet i år öppnar upp för många möjligheter framöver där vi idag bara kan fantisera om hur framtiden kommer se ut. Det kommer finnas många spännande möjligheter för företag och annonsörer att bygga nya relationer med sina kunder, men hur det exakt kommer se ut behöver vi gemensamt komma på.

Vem i branschen förtjänar att hyllas lite extra efter året?

– Att Cecilia Sundström valt att börja hos oss efter många år i byråbranschen, senast som i rollen som vd på Wavemaker. Vi ser fram emot att ytterligare stärka våra relationer med byråbranschen via hennes gedigna kunskap om vad byråerna behöver och hur vi kan hjälpa dem med det.

Vad är ditt personliga nyårslöfte?

– En klassiker, att träna mer är ett av målen, men också att bli mer tålmodig som person och i jobbet. 

Vilka frågor blir avgörande för branschen 2022?

– Regleringsfrågor kommer fortsatt att vara viktiga. Vi har alltid var för reglering av teknologibranschen, men den behöver vara rimlig och anpassad för hur människor använder sig av digitaliseringen. Vi ser röster driva frågor om att helt förbjuda ett individanpassat internet, något som skulle vara förödande för alla de företag som bygger sin verksamhet i sociala medier, men också skapa sämre förutsättningar att leverera tjänster som människor faktiskt har nytta av.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev