måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Salesforce sparkar personal

Publicerad: 5 januari 2023, 09:01
Uppdaterad: 5 januari 2023, 09:59

Marc Benioff talar under en konferens i maj 2019.

Foto: Darron Cummings/AP/TT

UPPDATERAD. Techbolaget Salesforce planerar att varsla 10 procent av personalstyrkan på grund av den ekonomiska krisen. Ännu oklart hur beslutet påverkar den svenska och nordiska verksamheten.

Ämnen i artikeln:

SalesforceToppnyheter eftermiddag

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Salesforce ska kapa omkring 10 procent av personalstyrkan, rapporterar CNN. Bolaget ska även dra ned på sina fastighetskostnader och stänga kontor på vissa marknader, vilka är ännu inte kommunicerat. 

I ett brev till de anställda skriver Salesforce medgrundare och co-vd Marc Benioff att de har anställt för många under pandemin. 

”När våra intäkter accelererade under pandemin, anställde vi för många personer som ledde till den här ekonomiska nedgången vi nu står inför, och jag tar ansvar för det”, skriver han. 

Vid januari 2022 rapporterade bolaget att antalet anställda låg på 73 541 globalt, oktober 2022 låg den siffran på 79 824. 

Nedskärningarna kommer att genomförs under de kommande veckorna. Dagens Media har sökt Salesforce i Sverige för att höra hur verksamheten i Sverige och Norden påverkas. Rickard Waldenström, chef för företagskommunikation och PR i Norden, svarar i ett mejl att han i dagsläget bara kan hänvisa till det formulär som Salesforce har skickat in till United States Securities and Exchange Commission. Formuläret inkluderar bland annat informationen om att cirka 10 procent av personalstyrkan ska kapas och det brev som Marc Benioff skickat till medarbetarna. 

Salesforce är bara ett exempel på techbolag som tvingats göra nedskärningar. Dagens Media har tidigare rapporterat om att Meta har sagt upp personal, även Amazon kommer att sparka uppemot 18 000 anställda, rapporterar The Verge

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev