Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Salesforce köper databolag

Publicerad: 11 juni 2019, 06:28

Foto: Wikimedia Commons

UPPDATERAD. Salesforce köper databolaget Tableau för miljardbelopp.


Salesforce köper upp dataanalysföretaget Tableau för 15,7 miljarder dollar, motsvarande cirka 148 miljarder kronor. Det rapporterar The Drum. Affären beräknas av Salesforce vara klar under det tredje kvartalet. 

Tableau är baserat i Seattle och affärsidén går ut på att hjälpa kunder sålla och analysera data. Över 86 000 organisationer använder sig av Tableau, däribland Verizon   och Netflix. 

– Tableau hjälper människor att se och förstå data, och Salesforce hjälper människor att engagera och förstå kunder. Det är verkligen det bästa av två världar för våra kunder – att sammanföra två kritiska plattformar som varje kund behöver för att förstå deras värld, säger Marc Benioff, vd på Salesforce, i ett pressmeddelande.  

Dagens Media har varit i kontakt med Salesforces presskontakt i Sverige för att höra hur köpet påverkar den svenska marknaden. Bolaget har dock valt att inte kommentera köpet i dagsläget utan hänvisar istället till det officiella pressmeddelandet. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.