Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Saknade jobbet – nu relanserar K-G Ekblom Örebrokuriren på egen hand

Publicerad: 21 april 2015, 11:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:04

Som chefredaktör, reporter och annonsförsäljare styr K-G Ekblom nya Örebrokuriren helt på egen hand.


Det sista numret av Örebrokuriren kom 2005. Nu öppnar tidningen upp som sajt på initiativ av K-G Ekblom, som bland annat var redaktionschef på tidningen. För tillfället är han den ende som jobbar med sajten.

– Jag jobbade på gamla Örebrokuriren när tidningen lades ner för tio år sedan. Just nu har jag inget formellt utgivningsbevis men jag ska ansöka om det så att jag kan också formellt kan bli ansvarig utgivare, säger K-G Ekblom till Dagens Media.

Varför gör du det här?

– Jag har haft en dröm om att starta kuriren länge och den behövs i Örebro helt enkelt. Jag fokuserar på samhällsdebatt, näringsliv och evenemang i hela Örebro stad.

Bortsett från att vara informell ansvarig utgivare, reporter och chefredaktör är det också K-G Ekblom som letar efter annonsörer till den nya sajten.

– Det är på gång. Jag sköter också allt sådant själv men jag är precis i starten med att ta in annonssäljare som kommer att jobba på provision.

Hur har det här mottagits i Örebro?

– Jag har gjort några mätningar och det är aktivitet på sajten. Det märks också på de reaktioner jag har fått. Folk är positiva och tycker att det är välkommet med en ny tidning i Örebro.

Hur ska folk få reda på att den nya Örebrokuriren finns?

– I nuläget har jag ingen marknadsbudget utan det här får sprida sig från person till person. De politiska partierna i Örebro är väldigt positiva, så där har jag redan fått bra snurr i och med mina kontakter i rådhuset. De är väldigt nöjda med att det finns fler kanaler där de kan debattera.

Just nu finns det inga planer på att anställa några fler, men K-G Ekblom hoppas på att han kan få redaktionen att växa i framtiden.

– Det får ta den tid det tar. Jag måste börja ta ut egen lön innan jag erbjuder någon annan ersättning, säger han.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.