Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Sajt räknar ut antal föräldrabesök

Publicerad: 30 juli 2013, 04:52
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:39

Sajten See Your Folks räknar ut hur många gånger vi kan förvänta oss träffa våra föräldrar innan de dör.


Den som har två föräldrar i 70-årsåldern som man träffar i snitt tio gånger om året kan förvänta sig att få se dem 120 gånger till medan de är i livet.

Beskedet levereras på sajten See Your Folks efter att användaren fyllt i uppgifter om föräldrarnas ålder och hur ofta man träffar dem.

– Budskapet är en påminnelse till människor om hur skört och kort livet tyvärr kan vara. Och att vi kanske ibland behöver påminnas om vilka prioriteringar vi behöver göra, säger utvecklaren Robert Holmkvist till P3 Nyheter.

Svenske Robert Holmkvist bor i London där han driver Holmkvist Creative. Tillsammans med tre vänner utvecklade han sajten efter att en av dem tvingats välja mellan att träffa sina föräldrar och att gå på fest hos kompisar.

"Vi tror att ökad medvetenhet om döden kan hjälpa oss att göra det mesta av våra liv. Rätt sorts påminnelser kan hjälpa oss att fokusera på det som betyder något och kanske göra oss till bättre människor", skriver de på sajten.

Sajten See Your Folks har fått medial uppmärksamhet världen över.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.