Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Så vill Youtube stoppa desinformation på plattformen

Publicerad: 18 februari 2022, 07:01

Youtube tittar bland annat på att ta bort funktionen för att dela videomaterial som har innehåll som ”ligger på gränsen”.

Foto: Lise Åserud/TT NYHETSBYRÅN

Youtube pekar ut tre sätt de ska förhindra att felaktig information sprids på videoplattformen men tvekar om hur långt bolaget kan gå: ”Det handlar om användarnas frihet”.


Ämnen i artikeln:

Youtube

Youtubes produktchef Neal Mohan vill sätta stopp för desinformation från att spridas på plattformen och listar tre sätt bolaget ska få bukt med den, skriver Omni. I ett blogginlägg Skriver Youtube att de ska få tag på desinformationen innan den blir viral, att de ska åtgärda problemen med spridning över plattformsgränser och att de ska stoppa spridning av desinformation på alla språk i hela världen.

LÄS OCKSÅ: Youtube drar ner på originalinnehåll 

Bolaget tittar bland annat på att ta bort funktionen för att dela videomaterial som har innehåll som ”ligger på gränsen”, skriver Omni. Neal Mohan uppger att Youtube fortfarande brottas med tanken på en sådan lösning.

– Vi funderar på om det är att gå för långt när det handlar om användarnas frihet, skriver Mohan, som antyder att andra typer av förändringar också kan vara på gång, enligt Omni.

LÄS OCKSÅ: Efter nedstängningen på Youtube – ”Swebbtv” startar eget

 

 

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Youtube

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev