Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Så trendar #MeToo i världen

Publicerad: 17 oktober 2017, 11:25
Uppdaterad: 18 oktober 2017, 11:01

#MeToo skapar mest engagemang i USA och Kanada.


Ämnen i artikeln:

Meltwatermetoo

Skandalen kring filmproducenten Harvey Weinstein har uppmärksammats stort över hela världen. Tusentals kvinnor berättar om sina upplevelser av sextrakasserier under hashtaggen MeToo.

Som Dagens Media tidigare har berättat är det även många svenska kvinnor som hakat på, däribland profiler som Mia Skäringer, Sarah Dawn Finer, Alexandra Pascalidou och Isabella Löwengrip.

På Instagram har även Cissi Wallin valt att avslöja vem som är den "mäktige medieman" som ska ha utsatt henne för ett sexuellt övergrepp år 2006.

Analysföretaget Meltwater har nu tagit reda på hur stort genomslaget för #MeToo är i sociala medier.

Hashtaggen har hittills genererat närmare 500 000 inlägg på Twitter. Mest använd är #MeToo i USA, där initiativet har sitt ursprung, med över 156 000 inlägg i sociala medier. Därefter kommer Kanada med drygt 18 000 inlägg och Indien med över 17 000 inlägg.

– Att #MeToo genererat mest engagemang i USA och Kanada förvånar mig inte. Det är i Nordamerika filmproducenten Harvey Weinstein figurerat absolut mest. Att Indien är det land som publicerat tredje mest inlägg i världen indikerar att landet har problem med sexuella våldsbrott, säger Sophie Hedestad, marknadschef på Meltwater i Norden.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Meltwatermetoo

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.