Så trendar #MeToo i världen

2017-10-17 13:25  

#MeToo skapar mest engagemang i USA och Kanada.

Skandalen kring filmproducenten Harvey Weinstein har uppmärksammats stort över hela världen. Tusentals kvinnor berättar om sina upplevelser av sextrakasserier under hashtaggen MeToo.

Som Dagens Media tidigare har berättat är det även många svenska kvinnor som hakat på, däribland profiler som Mia Skäringer, Sarah Dawn Finer, Alexandra Pascalidou och Isabella Löwengrip.

På Instagram har även Cissi Wallin valt att avslöja vem som är den "mäktige medieman" som ska ha utsatt henne för ett sexuellt övergrepp år 2006.

Analysföretaget Meltwater har nu tagit reda på hur stort genomslaget för #MeToo är i sociala medier.

Hashtaggen har hittills genererat närmare 500 000 inlägg på Twitter. Mest använd är #MeToo i USA, där initiativet har sitt ursprung, med över 156 000 inlägg i sociala medier. Därefter kommer Kanada med drygt 18 000 inlägg och Indien med över 17 000 inlägg.

– Att #MeToo genererat mest engagemang i USA och Kanada förvånar mig inte. Det är i Nordamerika filmproducenten Harvey Weinstein figurerat absolut mest. Att Indien är det land som publicerat tredje mest inlägg i världen indikerar att landet har problem med sexuella våldsbrott, säger Sophie Hedestad, marknadschef på Meltwater i Norden.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt