Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Så togs Jimmie Åkesson emot i sociala medier

Publicerad: 9 juli 2018, 06:57
Uppdaterad: 9 juli 2018, 07:00

ALMEDALEN 2018. Engagemanget i sociala medier för Sverigedemokraterna har ökat sedan förra Almedalsveckan.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2018Sverigedemokraterna

I lördags 7 juli var det Sverigedemokraternas dag i Almedalen och Jimmie Åkessons tur att hålla partiledartal.

Enligt en mätning av omvärldsbevakaren Meltwater var engagemanget för Sverigedemokraterna och deras ledare högt i sociala medier.

Under lördagen publicerades det 2 466 inlägg med koppling till SD och Åkesson, vilket är en ökning från förra året då 1 510 inlägg publicerades.

Sett till hela Almedalsveckan är dock Annie Lööf och Centerpartiet fortfarande den partiledare och det partitet med mest engagemang.

Åkesson började med att inleda talet om att alla dagar i veckan verkar ha varit Sverigedemokraternas dag eftersom att alla i Almedalen pratar om partiet.

Det inlägget som skapade mest engagemang på Twitter kommer från Lotta Gröning, journalist, och handlade just om detta:

Under lördagen var Jimmie Åkesson också den partiledare som det pratas mest om i sociala medier. Centerpartiet är dock det partiet med mest omnämnanden, följt av Sverigedemokraterna.

Ser man till hela Almedalsveckan hamnar Sverigedemokraterna och Åkesson på femte plats när det kommer till det partiet och den partiledare som engagerat mest i sociala medier. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.