Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Så sprids videoklipp i världen

Publicerad: 13 November 2014, 12:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:22

20 procent av internetanvändarna står för 80 procent av videodelningarna på nätet.


Ämnen i artikeln:

Unruly Media

Det visar en färsk rapport från Unruly, som har jämfört internetanvändarnas delningsbeteende i olika delar av världen.

Enligt rapporten delar 17,9 procent av internetanvändarna med sig av filmer i sociala medier minst en gång i veckan. Dessa "superdelare" står tillsammans för 82,4 procent av alla videodelningar på nätet.

– Varumärken som vill öka räckvidden och maximera förtjänad media på sina videokampanjer, har störst chans att lyckas genom att rikta sig till superdelarna över flera olika plattformar, säger Unrulys Nordenchef Lance Traore i ett pressmeddelande.

Över 40 procent av delningarna sker under de första tre dagarna. Det är en fördubbling jämfört med för ett år sidan då motsvarande siffra var drygt 20 procent, enligt Unruly.

De flesta använder Facebook för att dela med sig av videoklipp. I snitt sker 60 procent av alla delningar i världen på Facebook, följt av Twitter (14 procent), Google Plus (9 procent), Tumblr (6 procent) och Pinterest (4 procent).

I Sverige sker dock bara 45 procent av delningarna på Facebook.

De nordiska användarna utmärker sig också genom att vara mer benägna att enbart sprida innehåll till en utvald grupp vänner, snarare än att dela med sig brett. Motivationen att dela är ofta att skapa opinion.

Sydkoreanerna är snabbast på att dela, där sker 20 procent av delningarna under de första dygnet. De är också mer benägna att ta del av och sprida annonser jämfört med resten av världen, enligt Unrulys undersökning.

Euopeiska internetanvändarna är däremot minst intresserade av att engagera sig i annonser.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Unruly Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.