Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Så snackades det kring Miljöpartiet

Publicerad: 11 juli 2016, 06:31
Uppdaterad: 11 juli 2016, 06:39

ALMEDALEN 2016. Att det var Isabella Lövin som talade istället för Gustav Fridolin syns tydligt i sociala medier.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenMiljöpartiet

Under fredagen var det Miljöpartiets tur att ta plats på scenen i Almedalen. Enligt omvärldsbevakningsföretaget Meltwater så skrevs det något färre inlägg i sociala medier om partiet jämfört med föregående år, men de genererar ändå fler inlägg än både Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

2016: 2779

2015: 2947

Att det var Isabella Lövin som talade istället för Gustav Fridolin syns tydligt i sociala medier, hon får av naturliga skäl betydligt större utrymme. Inläggen är både recensioner av hennes tal men också om hennes nya roll som språkrör.

Ett av de inlägg på Twitter som har fått störst spridning är moderaten Hanif Balis kommentar kring Lövins tidigare uttalande om Fridolins användande av en kolbit under valåret 2014. Inlägget har retweetats  107 gånger.

– Lövin talade om psykisk ohälsa i sitt tal vilken också omnämnts i sociala medier, detta är en fråga MP vanligtvis inte förknippas med. Självklart tar även de mer klassiska miljöfrågorna stor plats i debatten där vi ser inlägg kring exempelvis brunkolet och fossilfritt omnämnas frekvent, säger Lisa Åsehäll Syversen, expert på sociala medier på Meltwater.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AlmedalenMiljöpartiet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev