söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Så ska Spotify snärja Obama

Publicerad: 10 januari 2017, 08:27
Uppdaterad: 10 januari 2017, 12:07

Barack Obama har skämtat om att han vill börja jobba på Spotify efter att hans tid i Vita huset är över. Nu sträcker företagets vd Daniel Ek ut en hand när han på Twitter delar en jobbansökan om att Spotify söker "President of playlists".

Ämnen i artikeln:

SpotifyBarack Obama

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


"Jag väntar fortfarande på mitt jobb på Spotify".

Om Barack Obama tröttnar på politiken efter att han lämnar Vita huset ser nu nästa karriärsteg ut att öppna sig som ett brev på posten. Det efter att presidenten påstås skämtsamt ha uttryckt: "Jag väntar fortfarande på mitt jobb på Spotify", när han talade med tidigare svenska ambassadören Mark Brzezinski vid Vita huset tidigare vecka. Åtminstone om man får tro ambassadörens hustru Natalia Brzezinskis Instagram-konto.

Nu kommer Spotifys svar på Barack Obamas önskan.

I en tweet från Spotifys vd och grundare Daniel Ek söker företaget, via jobbannons på sin hemsida, en "President of playlists".

 

I arbetsuppgifterna för den nya kollegan ingår bland annat att leta nya idéer för spellistor, analysera data och prestanda hos spellistor på ett tydligt och öppet sätt, och exempelvis hitta den perfekta uppvärmingsspelistan till när man ska berätta om hälso- och sjukvårdslagstiftningen som "bär ditt namn".

Personen som musiktjänsten söker ska även "vara någon med god laganda, utmärkt arbetsmoral, en vänlig attityd" och ha Nobels Fredspris i bagaget.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev