Så ska Spotify snärja Obama

2017-01-10 09:27  
Barack Obama. Foto: All over press

Barack Obama har skämtat om att han vill börja jobba på Spotify efter att hans tid i Vita huset är över. Nu sträcker företagets vd Daniel Ek ut en hand när han på Twitter delar en jobbansökan om att Spotify söker "President of playlists".

"Jag väntar fortfarande på mitt jobb på Spotify".

Om Barack Obama tröttnar på politiken efter att han lämnar Vita huset ser nu nästa karriärsteg ut att öppna sig som ett brev på posten. Det efter att presidenten påstås skämtsamt ha uttryckt: "Jag väntar fortfarande på mitt jobb på Spotify", när han talade med tidigare svenska ambassadören Mark Brzezinski vid Vita huset tidigare vecka. Åtminstone om man får tro ambassadörens hustru Natalia Brzezinskis Instagram-konto.

Nu kommer Spotifys svar på Barack Obamas önskan.

I en tweet från Spotifys vd och grundare Daniel Ek söker företaget, via jobbannons på sin hemsida, en "President of playlists".

I arbetsuppgifterna för den nya kollegan ingår bland annat att leta nya idéer för spellistor, analysera data och prestanda hos spellistor på ett tydligt och öppet sätt, och exempelvis hitta den perfekta uppvärmingsspelistan till när man ska berätta om hälso- och sjukvårdslagstiftningen som "bär ditt namn".

Personen som musiktjänsten söker ska även "vara någon med god laganda, utmärkt arbetsmoral, en vänlig attityd" och ha Nobels Fredspris i bagaget.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt