Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Så ska Netnames ska jaga fulappar

Publicerad: 13 September 2013, 04:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:34

Lanserar tjänst för bevakning av mobila appar. Ska hjälpa företag förhindra piratkopiering.


Netnames, en leverantör av varumärkesskydd online, lanserar idag sin lösning för bevakning och tillsyn av mobila appar. Verktyget är en bevakningstjänst utformad för att identifiera piratkopierade och falska appar. Det ska även känna igen logotyper som eventuellt gör intrång på redan kända varumärken.

Gary McIlraith, vd på Netnames, kommenterar lanseringen i ett pressmeddelande:

– Explosionen av mobila konsumenter innebär att appar förändrar hur internet används. Appar är nu den främsta kanalen för kundkommunikation, säger han.

Gary McIlraith hävdar att ungefär 15 miljarder appar laddas ner per kvartal, och att 80 procent av all smartphone-användning utgår från appar. Detta lockar oseriösa aktörer som på olaglig väg vill åka snålskjuts på redan etablerade varumärken.

– Konsumenternas bristande medvetenhet om skadlig mobil programvara och marknadens svåröverskådliga utformning innebär att allt fler företag upptäcker att de utsatts för bedrägeri, intrång i immateriella rättigheter, varumärkesmissbruk och upphovsrättsintrång, säger Gary McIlraith.

Gustav Thunander

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.