Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Så ska Facebook stoppa fejknyheter

Publicerad: 16 December 2016, 08:21
Uppdaterad: 16 December 2016, 08:22

Facebook ber journalister om hjälp att granska misstänkt falska nyheter.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Efter anklagelserna om att falska nyheter på Facebook hade en stor påverkan under den amerikanska valrörelsen, har Mark Zuckerberg lovat att ta krafttag för att få bort falska nyheter från sajten.

På torsdagskvällen presenterades några av åtgärderna, som Facebook har testat och nu börjar rulla ut.

I ett pressmeddelande skriver Facebook att man framför allt vill förlita sig på de egna medlemmarna, för att få bort de allra värsta exemplen.

Det ska bli lättare att anmäla bedrägerier och falska nyheter, och artiklar som har anmälts ska faktakollas av tredjepart. Enligt Reuters kommer Facebook bland annat använda sig av ABC News och AP för att granska anmälda artiklar, tillsammans med faktagranskningssajten Snopes. 

Det som anses vara falska nyheter kommer att flaggas tydligt, för att få mottagarna att tänka efter innan de delar vidare. Flaggade inlägg kan heller inte sponsras eller göras om till en annons. Facebook skriver också att inlägg som får många anmälningar kan komma att hamna lägre ner i nyhetsflödet.

 

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.