Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Så ska domänpiraterna bekämpas

Publicerad: 6 November 2014, 13:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

.SE-stiftelsen vill hjälpa dig ta kontroll över din digitala identitet.


Problemet med domänpirater; personer som registrerar domäner i andra människors namn för att sedan kontakta personen i fråga för att sälja domänen till dem blir allt större.

Det säger .SE-stiftelsen som nu lanserat en reklamkampanj på området. Kampanjen går under namnet Domänpirater - de vill stjäla ditt namn och syftar till att mottagaren ska registrera sin domän innan piraterna. Detta görs gratis det första året på kampanjens sajt.

– Vi har löpande koll på hur domäner registreras och tidigare i år upptäckte vi det här mönstret. Det har länge varit ett problem hos företag, men nu ser vi det även för privatpersoner, säger Måns Jonasson, varumärkesansvarig på .SE-stiftelsen och fortsätter:

– Eftersom vi inte har något lagligt sätt att stoppa dem funderade vi på hur ska få folk att tänka till kring domänpirater, utan att för den sakens skull vara allt för alarmistiska.

Kampanjen, som startade idag, har hittills fått 500 personer att registrera en domän. Om ett par veckor utökas den till annonsering på affischtavlor och busshållpatser i Stockholm. Nästa år kan det bli aktuellt att göra samma sak även på andra håll i landet.

– Vi kommer att köra kampanjen tills slutet av 2015. Vårt mål är att nå alla målgrupper, inte bara de som hänger mycket på nätet, säger Måns Jonasson.

Domänpirater är framtagen tillsammans med kommunikationsbyrån Agoodid.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.