Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Så ska det bli lättare att hitta instruktionsfilmer

Publicerad: 11 December 2015, 06:30
Uppdaterad: 11 December 2015, 06:38

Ny sajt ska tillgängliggöra och kvalitetssäkra instruktionsfilmer.


Idén till instruktionsfilmer.se föddes ur en frustration över burksanvisningarna som följer med vid produktköp och problemen de skapar att få produkter att fungera på rätt sätt.

Visionen blev en reklamfri, digital portal med anpassade interaktiva instruktionsfilmer som alltid finns tillgängliga när och där användarna behöver dem.

– Tanken är att kombinera filmer, som är ett media på uppsving, med en kontrollerad, kvalitetssäkrad miljö, där användaren kan vara trygg i att filmerna kommer från rätt leverantör, säger Thomas Liås, sälj- och marknadsansvarig och en av grundarna av sajten, till Dagens Media.

Han menar vidare att många företag idag lägger ut instruktioner på sociala medier och via reklamfinansierade kanaler, men att det finns ett problem med att en sökning där ofta leder till filmer från okända avsändare och att mottagaren därmed kan ha svårt att skilja på vilket budskap och innehåll som är relevant.

– Det är såklart en tuff utmaning att göra en sådan här satsning, i och med att många vänder sig till Youtube när de vill hitta instruktionsfilmer. Men vi tror stenhårt på att vi kommer att lyckas med det här, även om det kan ta ett tag innan proppen går ut. Vad vi har märkt av hittills är att vi har fått bra fäste i VVS-branschen, och kommer att lägga fokus på branscher som har ett affärskritiskt utgångsläge. Men företag kan i princip lägga upp instruktionsfilmer om vilken vara eller tjänst som helst, säger Thomas Liås.

Vad har ni för förhoppningar kring satsningen?

– Vår förhoppning är främst att leverantörerna ska förstå mervärdet som kommer med en kvalitetssäkrad kanal för instruktionsfilmer, där kapitelindelning gör det lätt att navigera och hitta rätt.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.