Så mycket förväntas mobilsurfingen öka globalt

2016-06-16 11:13  
Mobilsurfandet förväntas att öka.

Den mobila internetanvändningen förväntas öka globalt i år, enligt Zeniths senaste rapport.

Tiden som människor lägger ned på att använda internet genom sin mobil spås öka med 27,7 procent det här året, enligt Zeniths senaste trendrapport ”Media consumption forecasts”. Det gör att den totala mediekonsumtionen drivs upp med 1,4 procent.

Den mobila internetkonsumtionen förväntas öka på bekostnad av alla andra medier mellan 2016 och 2018. 

Det stationära internetanvändandet förväntas minska med 15,8 procent. Alla andra traditionella medier kommer också att minska: bio med 0,5 %, outdoor med 0,8 %, tv med 1,5 %, radio med 2,4 %, papperstidningar med 5,6 % och magasin med 6,7 %.

Den årliga rapporten “Media consumption forecast” ges ut för andra året i rad och bedömer hur mycket tiden människor lägger ned på olika medier kommer att förändras mellan 2016 och 2018. Rapporten tittar på hur mycket tid människor lägger på att läsa tidningar och tidskrifter, titta på tv, lyssna på radio, besöka bio, använda internet och titta på utomhusreklam. Undersökningen omfattar 71 länder över hela världen.

Läs hela resultatet av rapporten här.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt