Så många twittrar i Sverige

2011-02-03 09:43  

10 procent av twittrarna i Sverige står för 80 procent av inläggen. Det visar en undersökning av Intellecta.

Intellectas Hampus Brynolf har gjort den första större genomgången av antalet twittrare på svenska.

Undersökningen, Twittercensus, visar att det totalt finns 91 316 Twitterkonton på svenska, med minst en uppdatering. Men de aktiva twittrarna, som har skrivit minst tre tweets och minst ett den senaste månaden, är bara 35 993 personer.

En liten grupp, på 11 215 personer, är mest aktiva och twittrar i genomsnitt en gång om dagen.

Majoriteten av twittrarna har skrivit mindre än 100 inlägg. Bara 6 procent har skrivit fler än 1000. Den gruppen står för över två tredjedelar av alla tweets på svenska.

Antalet följare och följda går hand i hand. De flesta twittrare följer färre än 100 konton och följs i sin tur av färre än 100.

Genombrottet kom i januari 2009, då det största antalet konton registrerades. Antalet twittrare per månad ökar i dagsläget inte särskilt mycket, enligt rapporten, men genomslaget ökar för de aktiva twittrarna.

Källa: Intellecta

Om undersökningen

Intellectas undersökning bygger på språkigenkänning. För varje twittrare på svenska analyserades även alla som följs av och följer den personen. Vid osäkerhet har sajten www.twittercensus.se använts, där twitteranvändare har uppmanats att markera vilka som twittrar på svenska.

Konton som inte följer någon eller följs av någon har exkluderats.

Undersökningen gjordes i december 2010.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt