Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Så många svenskar använder adblockers

Publicerad: 20 September 2016, 06:50
Uppdaterad: 20 September 2016, 06:51

28 procent av alla svenskar har adblocker installerat på sina datorer. Det är mest av alla undersökta länder i Adobes rapport. Samma undersökning slår fast att 71 procent av trafiken till svenska sajter är annonsgenererad.


Ämnen i artikeln:

AdblockersAdobe

– Det är intressant att se att svenskarna använder sig av Adblockers i så pass hög uträckning samtidigt som en så stor andel av internettrafiken hos svenskarna är annonsgenererad. Det visar inte minst att kvaliteten på annonserna i dag inte lever upp till krav på relevans utan i stället uppfattas om irritationsmoment, kommenterar Imran Afzal, nordisk marknadschef för Adobe Marketing Cloud, rapporten.

28 procent av svenskarna använder sig av adblockers, följt av Tyskland (27 procent), Danmark (26 procent), Kanada (24 procent) och Spanien (19 procent), enligt rapporten Adobe Digital Insight.

Samma undersökning visar också att 71 procent trafiken till svenska webbsidor är annonsgenererad, vilket är något högre än det europeiska genomsnittet på 68 procent.

Dessutom minskar webbtrafiken till europeiska hemsidor – de senaste fyra åren med 0,3 procent. Totalt har 54 procent av hemsidorna i Europa vuxit. Rapporten visar att dessa använder sig av sociala medier och email-marknadsföring för att driva trafik.  Hemsidor med växande trafik har dessutom haft 51 procent högre tillväxt av trafik från smartphones jämfört med sajter vars trafik minskat under samma period.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AdblockersAdobe

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.