Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Så många delar bilder i sociala medier

Publicerad: 24 augusti 2017, 11:37
Uppdaterad: 24 augusti 2017, 11:37

Bild: Snapchat.

Det blir allt vanligare att dela bilder i sociala medier, visar undersökning från Sifo och Adobe.


Ämnen i artikeln:

AdobeFacebookInstagram

Att svenskarna tycker om att dela bilder i sociala medier har väl knappast gått någon förbi. Men nu har Sifo, på uppdrag av Adobe, tagit reda på exakt hur populärt det är att dela bilder.

Inte helt förvånande är Facebook den vanligaste plattformen att använda sig av när man delar bilder. Hela 50 procent av svenskarna uppger att de använder Facebook för ändamålet, medan Messenger är näst vanligast (45 procent). 40 procent använder Instagram för att dela bilder, men bara 16 procent använder Snapchat.

Delar man istället upp befolkningen i olika åldersspann så ser fördelningen lite annorlunda ut. Bland 16-34-åringarna är Instagram vanligast (64 procent), följt av Facebook (56 procent) och Snapchat (41 procent).

I åldern 56-79 år är det endast 1 procent som använder Snapchat, medan hela 58 procent använder Facebook för att dela bilder. Instagram används av 16 procent.

I åldrarna däremellan, 35-55 år, delar 8 procent bilder på Snapchat, 56 procent på Facebook och 39 procent på Instagram.

–  Sociala medier är idag en självklar kommunikationskanal i vår vardag. Det är därför ganska naturligt att vi också skapar digitala fotoalbum i dessa kanaler, där vi delar allt från vardagsbilder till fotokonst med andra människor, säger Jes Schyum, nordisk kommunikationschef för Adobe, i ett pressmeddelande.

Totalt uppger 86 procent av svenskarna att de delar bilder i sociala medier. 8 procent gör det varje dag, medan 25 procent uppger att de delar bilder varje vecka.

Dessutom säger 33 procent av respondenterna att de oftare delar bilder i sociala medier idag, än för tre år sedan.

Undersökningen genomfördes i TNS Sifos webbpanel 23 maj–1 juni 2017. Totalt intervjuades 2 105 personer i åldern 16-79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval.

Ur undersökningen

86 % av svenskarna delar sina bilder i sociala medier

8 % av svenskarna delar bilder i sociala medier varje dag

25 % delar sina bilder i sociala medier varje vecka

33 % av svenskarna laddar oftare upp bilder i sociala medier idag, jämfört med tre år sedan

50 % av svenskarna delar främst sina bilder på Facebook

45 % använder meddelandetjänster som till exempel Messenger

40 % delar sina bilder främst på Instagram

16 % använder sig av Snapchat för att dela bilder

14 % av svenskarna delar aldrig bilder i sociala medier

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AdobeFacebookInstagram

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.