Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Så många annonser stoppade Google i fjol

Publicerad: 4 maj 2022, 13:00

Foto: Marcio Jose Sanchez/TT NYHETSBYRÅN

Googles nysläppte ”Ads Safety”-rapport visar bland annat att nätjätten har blockerat eller tagit bort över 3,1 miljarder annonser under året som har gått.


Ämnen i artikeln:

GoogleNyheter

För tionde året i rad presenterade Google på onsdagen sin ”Ads Safety”-rapport, där bolaget redovisar vad det gör för att skapa en säkrare annonsmiljö samt förhindra missbruk av sina annonsplattformar.

Av rapporten framgår bland annat att Google blockerade eller tog bort över 3,1 miljarder annonser i fjol. Det innebär att närmare 5 900 annonser i minuten stoppats.

Totalt har 1,7 miljoner annonsörskonton, vilka anses ha brutit mot policyerna, stängts av. Det samlade antalet annonser som Google tog bort från olika sidor förra året uppgick till 1,3 miljarder, och sammantaget stoppades 1,6 miljoner annonser som var på väg att publiceras på olika publicisters sidor. Dessa ska allvarligt ha överträtt de policyer som finns.

Under pandemin har ett stort problem varit att desinformation kopplat till coronaviruset har spridits på olika digitala plattformar. Av rapporten framgår att Google har blockerat 99 miljoner covid-relaterade annonser på sina plattformar det senaste året.

Ämnen i artikeln:

GoogleNyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev