Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag24.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Så lyfte Donald Trump svenska nyhetssajter

Publicerad: 16 November 2016, 14:30
Uppdaterad: 16 November 2016, 16:42

Presidentval och snökaos gav trafikrekord för DN och DI i Kia-index.


Ämnen i artikeln:

DN.seDI.seDonald TrumpKia-index

Det amerikanska valet som resulterade i att Donald Trump valdes till ny president, i kombination med snökaoset bidrog till nya rekordsiffor i Kia-index förra veckan.

Det är framför allt dn.se och di.se som uppvisar nya trafikrekord.

Dn.se ökade med 33,35 procent och nådde därmed nya trafikrekord med totalt 3 120 135 unika besök och 22 003 713 sidvisningar, enligt Kia-index.

DI ökade å sin sida med 37,51 procent. I mobilen ökade DI hela 59,33 procent och nådde därmed nya rekord med 1 670 897 unika besök och 14 921 225 sidvisningar.

– Kia-index är en bra temperaturmätare på svensk internettrafik där man kan se vilka sajter som lyckas pricka in veckans heta nyheter eller är smarta med att använda den digitala världen med sociala medier och sök för att öka sin trafik, säger Peter Mackhé, chef för Kia-index, i ett pressmeddelande.

– Valveckan i USA blev urstark för Di på nätet och vi såg ett mycket stort intresse för artiklar om de ekonomiska effekterna av maktskiftet, såväl på börsen på kort och lång sikt men även de makroekonomiska konsekvenserna på kort och lång sikt, kommenterar Jonas Jonsson, redaktionschef på Dagens industri.

Martin Jönsson som är redaktionell utvecklingschef på DN, säger att man hade sin bästa webb-tv-vecka någonsin.

– Vi har gjort om vår strategi för rörlig bild och ser hur det nu fungerar väldigt väl, med fokus på både snabb nyhetsrapportering och fördjupning, med fler fördjupande explainers.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.